• zahradní ventil

    Zahradní technika

    Nabízíme poradentsví v oblasti zahradní techniky.

  • úklid

    Uklízecí prostředky

    Uklízecí prostředky, přípravky a speciální vybavení.

  • kotelna

    Technické zajištění

    Rady a tipy z oblasti energií, technického vybavení apod.

Zahrada jako z pohádky díky přírodním kamenům

on .

Přírodní materiály se stávají čím dál oblíbenější a lidé je volí do interiéru i exteriéru. Přírodní kameny dodají vaší zahradě šmrnc a přitom nenaruší ráz krajiny. Můžou sloužit jako funkční i estetický prvek vaší zahrady.

Zábrana na truhlíky - funkční i krásná

on .

Pořídili jste se krásné truhlíky, ale zjistili jste, že vaše parapety nejsou tím nejbezpečnějším místem, kde je usadit? Co s tím? Buďto se smíříte, že vaše okna nebudou truhlíky krášlena a nebo si pořídíte zábranu na truhlíky. Taková zábrana na truhlíky není nic, za co byste se měla stydět. Doba, kde byla důležitá jen funkčnost, už je dávno pryč. Zábrana na truhlíky je vyrobena z krásné kované oceli, navíc si můžete vybrat i barevné provedení. Chtěla byste, aby zábrana ladila s truhlíkem, ale i okapem? Bez problémů! Navíc na ně může i pršet, se vším se počítá. Bezpečnost je velmi důležitá, taková rozbitá hlava kvůli truhlíku, který nebyl dostatečně zabezpečen, se vám nevyplatí.

Ploché a šikmé střechy z historické perspektivy

on .

oprava ploche strechy

Věděli jste, že sklon a konstrukce střech v minulosti závisela na tom, jak moc v dané oblasti prší či sněží? u nás, tedy ve středním (mírném) podnebném pásu, se obvykle stavěli spíše šikmé střechy, neboť srážky zde nebývají až tak časté ale umí být velmi vydatné. Oprava ploché střechy je poměrně nákladná a její poškození vznikají právě v důsledku většího množství srážek, které na ní dlouho usychají.

Jako ochranu proti dešti je možné použít různé deskové materiály, po kterých voda stéká dolů. To byly břidlicové či šindelové střechy, nyní obvykle betonová či pálená krytina. Tyto střechy musely být u nás šikmé, aby voda dobře stékala.
Tam, kde jsou deště málo časté, zato přívalové (rovníkové země), nebylo nutné budovat nějakou zvláštní ochranu proti dešti, protože když začalo pršet, voda stejně natekla všude. Např. u břidlicových šikmých střech by natekla mezi jednotlivými deskami, protože dolů by nestačila odtékat. Navíc v těchto klimatických podmínkách nebylo nutné řešit difuzi vodní páry. Proto je tam oprava ploché střechy ještě náročnější něž jinde.

Nejlepší dřevěný materiál jsou KVH hranoly

on .

Pokud rekonstruujete, tak asi tušíte, co to jsou KVH hranoly. Patří mezi nejlepší stavební materiály, které něco opravdu vydrží. Mají dlouholetou životnost, a díky přírodnímu původu jsou zcela nezávadné. Jsou velmi oblíbeným materiálem na dětská hřiště či městský mobiliář. Díky tomu, že schnout v řádu let, není nutné je ničím natírat či jinak povrchově upravovat. Díky jejich praktičnosti jsou skvělým stavebním materiálem do interiéru, jako designový prvek. Vůně dřeva navíc krásně dokreslí rodinnou atmosféru.

KVH hoblované hranoly

Vazníky

on .

Vazníky se používají nejen na rodinné domy, půdní vestavby nebo průmyslové haly. Můžete se s nimi setkat i například u mostů a supermarketových objektů. Střešní vazníky se vyrábějí ze dřeva nebo z oceli. Dřevěné se hodí spíše na jednopodlahové objekty, ať už otevřené nebo uzavřené. Občas bývá problém s vlhkostí, ovšem pokud tento problém dobře ošetříte, oceníte hlavně jeho lehkost a jednoduchou zpracovatelnost. Ocelové vazníky se hodí na obrovské budovy atypických tvarů, které unesou i mohutné konstrukce.
Podle tvarů je také můžeme rozdělit do několika kategorií: pultové, sedlové, obloukové, girlandové nebo s rovnoběžnými pásy. Pokud se o vazníky a výběr zajímáte, navštivte strechy92.cz

Plotové centrum vám pomůže s výběrem plotu

on .

plotové centrum

V současné době jsou na moderní bydlení kladeny vysoké nároky. Dokonalý interiér s dostatkem prostoru, upravený exteriér ohraničený kvalitním plotem. Existuje pestrá škála plotů, přičemž každá varianta má své výhody a nevýhody. Dřevěné ploty se pyšní svým elegantním designem, v jehož kontrastu stojí náročná údržba. Kované ploty jsou bezúdržbové, ale finančně náročnější. Plotové centrum vám v následujících řádcích prozradí více informací o jednotlivých plotech.

Stavba krovu

on .

Na českém trhu najdete přibližně padesát dodavatelů, kteří nabízejí stavbu krovu. Každý stavebník si tedy může bez omezení vybrat. Proč ztrácet čas dlouhým výběrovým řízením při hledání toho správného dodavatele, když krov není vidět, je zabudovaný ve stavbě a je jasné, jak se má podle projektu postavit? Protože je to právě krov, který drží střechu nad vaší hlavou! Nejlepším důkazem kvality práce jsou již zrealizované zakázky. Prověřte si, zda vybraný dodavatel v minulosti dokončil stavbu, která je podobná té vaší. Technologie zpracování i detaily přípravy se u různých konstrukcí liší. V Česku je tím nejspolehlivějším dodavatelem dřevěných vazníků firma Střechy92!

Královské wellness a bazény

on .

Zdraví má člověk jen jedno a je třeba o něj pečovat. Samozřejmě si za peníze zdraví nekoupíte, ale máte možnost si pořídit prostředky, které zdraví určitě pomůžou. Například takové luxusní bazény jednoznačně patří k vilám bohatých bafuňářů. A ne nadarmo jsou tyto vily vybaveny kompletními wellness centry. Ono je totiž rozdíl mít na starosti stroj za několik desítek tisíc korun anebo přístroje za desítky milionů. Psychika jde každým dnem dolů a jediná možnost jak relaxovat je sport anebo bazény, parní lázně atd. Samotná myšlenka domácího bazénu je jasná - nemusíte nikam cestovat, nikde čekat fronty, nijak se omezovat. Vše máte ve vlastních rukou po celý rok, jak v létě tak o Vánocích. Moderní technologie navíc vytváří v kombinaci s elektronikou a materiálem unikátní atmosféru, která posiluje duševní pohodu. Každé koupání je tak speciální.